martes, 25 de febrero de 2014

Brian Kernighan


Brian Kernighan va néixer a Toronto (Canadà) l'any 1942. És conegut per haver escrit el llibre El llenguatge de la programació. Juntament amb Ken Thompson i Dennis Ritchie va desenvolupar el sistema operatiu Unix.

Va rebre la seva llicenciatura en física i enginyeria a la Universitat de Toronto. I es va doctorar en enginyeria elèctrica.

L'any 1974 va crear el programa d'ordinador Hello World, un programa que imprimeix el text "Hello World" a un dispositiu de visualització, normalment un monitor.

Aquest programa es considera fonamental des d'un punt de vista didàctic, ja que sol ser utilitzat com una introducció a l'estudi de la programació, sent un dels primers exercicis que realitzen els estudiants.

Fitxer:Hello World Perl GTk2.png

Interfície gràfica d'usuari amb el programa "Hello World" en llenguatge Pearl.


domingo, 23 de febrero de 2014

Animac

L'Animac és la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, una mostra no competitiva d'animació que es celebra des de 1996 a la ciutat de Lleida. Creat inicialment amb el nom de Cinemàgic. L'any següent passà a anomenar-se Animac, ja com a mostra.

A l'Animac es fan projeccions de curtmetratges i llargmetratges fets amb les tècniques de 2D, 3D i Stop-Motion.
També s'hi fan conferències, on icones de l'animació expliquen el seu treball al llarg dels anys.
L'Animac ofereix un conjunt de tallers organitzats per escoles d'animació d'arreu de Catalunya oberts a tothom, per tal de promoure la indústria de l'animació. Els tallers inclouen diferents tipologies de l'animació, per tal de què els assistents puguin aprendre les bases d'aquest art en movient.

L'Animac va rebre el Premi Nacional de Cultura 2009 de l'audiovisual.

A l'edició d'aquest 2014 hi ha hagut 23.000 assistents, i cal destacar la presencia Chris Shepherd, un reconegut animador britànic; Jiří Barta, un artista txec de renom; Ben Bocquelet i Mic Graves, creadors de l'exitosa sèrie "The Amazing World of Gumball"; i els germans Marc i Xavi Terris, creadors del joc Tiny Thief.


Per saber-ne més: Pàgina oficial Animac

jueves, 20 de febrero de 2014

WordCloud

Aquest és el WordCloud de la nostra empresa Liw Law Apps. Aquest conjunt de 50 paraules són amb les que es defineixen les nostres aplicacions.

sábado, 15 de febrero de 2014

Currículum interactiu

L'estudiant Robby Leonardi ha creat una nova manera de mostrar el teu currículum. I es que ajuntant la imaginació, el talent i la experiència, en l'àrea com el disseny, fent servir l'animació i la programació, el resultat pot ser un impressionant currículum en forma de videojoc inspirat en Super Mario Bros.

Si us heu quedat amb ganes de saber com és feu clic AQUI


domingo, 9 de febrero de 2014

L'evolució dels telèfons mòbils

Aquest és un vídeo on podreu veure com han evolucionat els telèfons mòbils al llarg dels anys.

 

sábado, 1 de febrero de 2014

Oculus Rift


File:Oculus Rift - Developer Version - Front.jpg

Oculus Rift és un dispositiu de realitat virtual amb un ampli camp de visió.

Aquest dispositiu està pensat essencialment per al camp dels videojocs, per tal de què els jugadors s'integrin en el joc. Tot i que els desenvolupadors ja estan pensant a introduir-lo als cines en un futur no molt llunyà.

File:Oculus Rift - Developer Version - Back.jpg
Actualment només es troba al mercat la versió de prova per desenvolupadors.

De moment no hi ha data fixada perquè Oculus Rift surti al mercat, però es preveu que sortirà al mercat durant el 2014. El preu estarà entre els 250€ i 300€.


Perquè us feu una mica la idea, aquí teniu un vídeo, amb les primeres reaccions de la gent al provar l'Oculus Rift en una muntanya russa virtual.