jueves, 29 de mayo de 2014

iOS 8

Cent milions d'iPod Touch , 200 milions d'iPad i 500 milions d'iPhones venuts a tot el món . Aquestes són les impressionants xifres que Tim Cook esgrimeix a l'escenari del Moscone Center just abans de presentar el iOS 8, ​​la nova versió del sistema operatiu mòbil d'Apple .

Per començar , el 89 % dels propietaris d'un iPhone o un iPad han adoptat iOS 7, presentat l'any passat , davant del escarit 9% d'usuaris d'Android que s'han actualitzat a KitKat . La qual cosa , segons Cook , vol dir que la immensa majoria dels propietaris d'un terminal amb el sistema operatiu de Google no poden gaudir de les millores de les últimes versions del seu SO .
Segons el CEO d'Apple , iOS 8 és la major actualització des del llançament de l'App Store . Les notificacions , per exemple , s'han tornat interactives . La qual cosa vol dir , per exemple, que si ens apareix un SMS o un missatge de Facebook , podrem respondre- des del mateix tauler de notificacions , sense necessitat d'entrar en l'aplicació corresponent.
Una altra novetat : fins ara , prémer dues vegades l'únic botó físic d'un iPhone servia per veure les aplicacions recents . A partir d'ara , també apareixeran en pantalla , a la part superior, els contactes més utilitzats , el que facilita molt les coses a l'hora de fer una trucada o enviar un missatge .
I dins dels missatges , més novetats . S'ha afegit , en efecte , la funció Tap to Talk , que permet compartir , sense sortir de l'aplicació, missatges de veu . Una cosa que podem dur a terme amb un simple gest que, a més , també serveix per enviar vídeos i fotos sense necessitat d'abandonar l'aplicació. Si estem parlant en un grup , també trobem noves opcions , com la possibilitat de compatir ubicació amb els altres participants ( una hora, un dia , una setmana , permanentment ... ) activar o desactivar alertes, afegir o eliminar contactes o compartir blocs de diverses fotos o vídeos alhora.

miércoles, 21 de mayo de 2014

domingo, 18 de mayo de 2014

Speddy

Speddy és una app de la llista de la compra dissenyada mitjançant icones de manera que sigui ràpida i fàcil d'utilitzar. 







Speddy ofereix la possibilitat de compartir la llista amb altres persones per tal de que la puguin editar. A més a més incorpora una piràmide nutricional per tal de que l'usuari fagi un seguiment dels productes que té a la llista o per si està seguint una dieta.







                                                      Pòster explicatiu de Speddy

Video publicitari per l'aplicació Speddy.

sábado, 10 de mayo de 2014

A113

Segurament us haureu fixat en què en la majoria de les pel·lícules de Pixar i algunes de Disney Animation Studios hi han uns quants dels anomenats "easter eggs". Per si algú encara no està familiaritzat amb aquest terme aquí en teniu cinc cèntims.
Un "easter egg" vindria a ser un missatge ocult o un "cameo", normalment inclòs en produccions cinematogràfiques o videojocs.

Doncs bé, com comentàvem anteriorment, a moltes de les pel·lícules de Pixar hi ha diferents "easter eggs", un d'ells per exemple és l'aparició del vehicle de Pizza Planet. Però el més conegut, i el que ha tingut intrigat a més persones és el codi A113.





Aquest codi prové del número de l'aula d'animació de la Universitat d'Arts de California, on es van formar alguns dels animadors més importants dels nostres temps, com per exemple, John Lasseter, Brad Bird, Andrew Stanton, Pete Docter o Tim Burton, entre altres.







Aquest codi ha aparegut a més de quaranta-cinc pel·lícules, videojocs i dibuixos animats.
Així que ara ja sabeu que si veieu aquest codi en algun lloc és perquè algú de la Universitat d'Arts de California ha treballat en la producció.








viernes, 2 de mayo de 2014

10-Minute Mail

Segurament molts de vosaltres us haureu trobat en aquesta situació: un dia qualsevol, necessiteu entrar en un lloc web per algun motiu, però per fer-ho necessiteu donar un correu, i es clar, no us acabeu de fiar del lloc que esteu visitant. Això, amics meus, té una fàcil solució i es diu 10-Minute Mail.
Aquesta eina et permet crear un correu d'una manera molt senzilla, simplement amb un "click" tindràs un correu per fer el que vulguis, ja sigui descarregar arxius, aconseguir bonus, portar a terme una subscripció... i sempre amb la seguretat de què passats deu minuts no t'hauràs de preocupar més per aquesta direcció de correu.
Aquí us deixo l'enllaç perquè l'aprofiteu com vulgueu i trèieu el màxim benefici d'aquest recurs online. |10MinuteMail|



sábado, 26 de abril de 2014

What the Font

Avui us presentem un recurs molt útil en format web i aplicació.
Segurament molts de vosaltres haureu dedicat un llarg temps a buscar una tipografia que us agrada, o que hàgeu vist en una imatge, doncs a partir d'ara no cal que busqueu més, gràcies a una eina desenvolupada pels creadors de la pàgina web de tipografies MyFonts.

Per si encara no us a quedat clar, What the Font és una eina que permet a l'usuari pujar una imatge i el programa en qüestió et diu quina font o tipografia és.


Aquí us deixo l'enllaç de la pàgina perquè ho proveu vosaltres mateixos. |WhatTheFont|


domingo, 20 de abril de 2014

Nayahiri

Avui, ens desviarem una mica de la informàtica i la tecnologia per parlar sobre les llengües inventades, aquells idiomes o llengües creades per una o un grup de persones amb finalitats més aviat lucratives que no pas reals, és a dir, la major part de les llengües inventades no tenen un propòsit d'expandir-se i convertir-se en una llengua oficial com el cas de l'esperanto, més aviat tenen el propòsit de complementar alguna pel·lícula, llibre o videojoc.

Aquí us presento la meva llengua en format de pàgina web, on podreu trobar tota la informació.

El nom de la llengua és el Nayahiri, parlat pels Noptaki del planeta Antaria. Actualment la llengua té abecedari propi i compta amb més de dues-centes paraules amb la seva traducció al castellà i català. A la pàgina web també trobareu una descripció del planeta, la historia i costums dels Noptaki, i la gramàtica per parlar i escriure com cal el Nayahiri, entre moltes altres coses.


domingo, 13 de abril de 2014

Razer Edge Pro

Razer Edge Pro és una Tablet, un ordinador i una consola tot en un. Perquè u entengueu; és una Tablet de 10,1" dissenyada per a gamers amb un processador Intel i7, una targeta gràfica NVIDIA GeForce, 3.0 GHz i 8 Gb de RAM.


A més a més corra amb el sistema operatiu Windows 8.
I com era d'esperar unes prestacions tan altes surten a un preu força elevat, 950 €.



sábado, 5 de abril de 2014

Els perills de seguir utilitzant Windows XP després de la seva "mort"

El pròxim dimarts 8 d'abril del 2014 Microsoft deixarà de donar suport tècnic a Windows XP. Per tant, què significa això per a l'usuari d'un dels sistemes operatius més famosos?

Des de Trend Micro diuen que després de la seva "mort", qualsevol ordinador que posseeixi XP es convertirà en "un blanc d'atac més fàcil per al malware i el cibercrimen a Internet". Això no seria un problema si el sistema operatiu es fes servir en pocs equips. Però cal destacar que el 32% de tots els PC executa aquest sistema operatiu que ja té 13 anys.

Que fer al respecte?

Tot i tenir antivirus, sempre serà millor l'opció de canviar de sistema operatiu, hi ha tres opcions; pot obtenir el nou sistema operatiu Windows 8.1, tot i que no tots els equips són compatibles amb aquest sistema. També hi ha la possibilitat de canviar-se a Windows 7, cal assegurar-se d'obtenir l'última versió (SP1). O sempre hi ha la possibilitat de fer un canvi radical, i passar-se a un equip que corri amb un sistema operatiu Mac OS X, Linux o Chromebook.

miércoles, 26 de marzo de 2014

Videojocs a la gran pantalla

Han sigut molts els jocs per consoles que s'han portat a la gran pantalla, però sense gaire èxit, com es el cas de; Super Mario Bross, Street Fighter, Mortal Kombat, Tomb Raider, Resident Evil, Silent Hill, Max Payne, Prince of PersiaRompe Ralph etc.





I també són molts els videojocs que ens agradaria que esdevinguessin produccions cinematogràfiques i es que molts d'aquests tenen el suficient argument per fer un pel·lícula, com per exemple; GTA V, Last of Us, Halo, Metal Gear, Red Dead Redemption, Skyrim, Assasin's Creed (vegeu imatge a la dreta), etc. Però per aquest segurament haurem d'esperar uns anys.
 

L'última gran producció de Hollywood basada en un videojoc és el de la famosa saga de conducció Need for Speed. L'argument de la pel·lícula és simple; després de ser lliberat de la presó per un crim que no va cometre, un street racer ("corredor de carrer"), Tobey Marshall interpretat per Aaron Paul, s'estableix de nou a les carreres preparat per venjar la mort del seu amic Pete.

Tot i que l'argument és simple, la major part de la pel·lícula succeïx sobre rodes, i es que, segueix una base fidel a la saga de videojocs, amb carreres il·legals, persecucions policials, i fins i tot les ubicacions de la pel·lícula són molt semblants als escenaris que es veuen en els videojocs, principalment, les últimes entregues; NFS Hot Pursuit, NFS Most Wanted i NFS Rivals.

                                                            
                                                             
 
                                                         Tràiler de la pel·lícula
 

jueves, 20 de marzo de 2014

Healthbook

Healthbook, és una aplicació desenvolupada per l'empresa multinacional Apple, per als dispositius iPhone i iPad. Aquesta aplicació estarà a disposició dels usuaris amb la futura actualització del iOS 8.

La funció d'aquesta App és fer un seguiment diari de la nostra activitat física i nutricional. A més a més d'altres aspectes de la nostra salut, com per exemple; el sucre en la sang, hores de son, hidratació, pressió sanguínia, etc. Els resultats es mostraran en forma de gràfic, on es podrà consultar per dies, setmanes i mesos.

Tot i que l'aplicació es mostra molt interessant apareixen alguns dubtes, com per exemple; com mesurarà la pressió sanguínia i les pulsacions?, ho farà com Samsung a través del flash de la càmera?

Haurem de seguir investigant per saber més sobre aquesta App.

viernes, 7 de marzo de 2014

Aaron Ashcraft

Aaron Ashcraft va estudiar a la Universitat de Denver de l'any 1968 al 1970.
Va començar a treballar a la Ford Company durant 20 anys i després va estar 12 anys a la Nissan USA.
Actualment resideix a Barcelona.
Als seus 70 anys ha dedicat gran part de la seva vida al mercat financer i a la compra i venda d'accions a la borsa.
Ell diu que les claus per arribar a ser ric i famós, o només ric són:

  • Estudiar molt
  • Treballar
  • Tenir un objectiu o meta per al futur
  • Tenir una integritat inqüestionable
  • Ser bo i caritatiu amb l'altra gent
  • Ser determinant
  • No rendir-se mai
  • I sempre guardar un 15% dels diners que guanyes



martes, 25 de febrero de 2014

Brian Kernighan


Brian Kernighan va néixer a Toronto (Canadà) l'any 1942. És conegut per haver escrit el llibre El llenguatge de la programació. Juntament amb Ken Thompson i Dennis Ritchie va desenvolupar el sistema operatiu Unix.

Va rebre la seva llicenciatura en física i enginyeria a la Universitat de Toronto. I es va doctorar en enginyeria elèctrica.

L'any 1974 va crear el programa d'ordinador Hello World, un programa que imprimeix el text "Hello World" a un dispositiu de visualització, normalment un monitor.

Aquest programa es considera fonamental des d'un punt de vista didàctic, ja que sol ser utilitzat com una introducció a l'estudi de la programació, sent un dels primers exercicis que realitzen els estudiants.

Fitxer:Hello World Perl GTk2.png

Interfície gràfica d'usuari amb el programa "Hello World" en llenguatge Pearl.


domingo, 23 de febrero de 2014

Animac

L'Animac és la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, una mostra no competitiva d'animació que es celebra des de 1996 a la ciutat de Lleida. Creat inicialment amb el nom de Cinemàgic. L'any següent passà a anomenar-se Animac, ja com a mostra.

A l'Animac es fan projeccions de curtmetratges i llargmetratges fets amb les tècniques de 2D, 3D i Stop-Motion.
També s'hi fan conferències, on icones de l'animació expliquen el seu treball al llarg dels anys.
L'Animac ofereix un conjunt de tallers organitzats per escoles d'animació d'arreu de Catalunya oberts a tothom, per tal de promoure la indústria de l'animació. Els tallers inclouen diferents tipologies de l'animació, per tal de què els assistents puguin aprendre les bases d'aquest art en movient.

L'Animac va rebre el Premi Nacional de Cultura 2009 de l'audiovisual.

A l'edició d'aquest 2014 hi ha hagut 23.000 assistents, i cal destacar la presencia Chris Shepherd, un reconegut animador britànic; Jiří Barta, un artista txec de renom; Ben Bocquelet i Mic Graves, creadors de l'exitosa sèrie "The Amazing World of Gumball"; i els germans Marc i Xavi Terris, creadors del joc Tiny Thief.


Per saber-ne més: Pàgina oficial Animac

jueves, 20 de febrero de 2014

WordCloud

Aquest és el WordCloud de la nostra empresa Liw Law Apps. Aquest conjunt de 50 paraules són amb les que es defineixen les nostres aplicacions.

sábado, 15 de febrero de 2014

Currículum interactiu

L'estudiant Robby Leonardi ha creat una nova manera de mostrar el teu currículum. I es que ajuntant la imaginació, el talent i la experiència, en l'àrea com el disseny, fent servir l'animació i la programació, el resultat pot ser un impressionant currículum en forma de videojoc inspirat en Super Mario Bros.

Si us heu quedat amb ganes de saber com és feu clic AQUI


domingo, 9 de febrero de 2014

L'evolució dels telèfons mòbils

Aquest és un vídeo on podreu veure com han evolucionat els telèfons mòbils al llarg dels anys.

 

sábado, 1 de febrero de 2014

Oculus Rift


File:Oculus Rift - Developer Version - Front.jpg

Oculus Rift és un dispositiu de realitat virtual amb un ampli camp de visió.

Aquest dispositiu està pensat essencialment per al camp dels videojocs, per tal de què els jugadors s'integrin en el joc. Tot i que els desenvolupadors ja estan pensant a introduir-lo als cines en un futur no molt llunyà.

File:Oculus Rift - Developer Version - Back.jpg
Actualment només es troba al mercat la versió de prova per desenvolupadors.

De moment no hi ha data fixada perquè Oculus Rift surti al mercat, però es preveu que sortirà al mercat durant el 2014. El preu estarà entre els 250€ i 300€.


Perquè us feu una mica la idea, aquí teniu un vídeo, amb les primeres reaccions de la gent al provar l'Oculus Rift en una muntanya russa virtual.



sábado, 25 de enero de 2014

Google Glass




Google Glass són unes ulleres de realitat augmentada creades per la multinacional Google.



Alguns dels usos principals són:

  • Fer fotos de 5 megapíxels
  • Gravar vídeos amb una definició de 720p HD
  • Aplicacions, com per exemple: Google Maps, Google Now, Google+, Gmail, entre altres.
  • Fer Hangouts (videoconferències) amb altres usuaris de Google Glass
  • Navegar per Internet

El reconeixement de veu et permet accionar tots els funcionaments i aplicacions de Google Glass. Per exemple; "Fes una foto".

A més a més Google Glass et permet connectar les ulleres amb el teu dispositiu mòbil.



En aquest vídeo podreu veure com seria el dia a dia amb Google Glass




sábado, 18 de enero de 2014

Marco Tempest

En aquest vídeo d'una de les conferències de TED podreu veure com Marco Tempest utilitza tres dispositius mòbils per crear màgia i il·lusions òptiques, mentre explica de manera sorprenentment sincera la veritat i la mentida, l'art i l'emoció.


viernes, 10 de enero de 2014

Thomas Suarez

Thomas Suarez té només 12 anys però ja ha començat a crear les seves pròpies aplicacions i jocs per a mòbils. Ja té més d'un joc a l'app store i està ajudant a altres nois de la seva edat a què aprenguin els principis bàsics de la programació. Mireu la seva conferència al TED per saber més sobre aquest intrèpid explorador del món de la informàtica.


sábado, 4 de enero de 2014

CES





Consumer Electronics Show és una fira profesional que té lloc cada més de gener a Las Vegas, Estats Units. En aquesta convenció es presenten nous productes, tot relacionat amb el camp de la tecnología.
Està considerada com una de les convencions tecnològiques més importants.

La primera convenció es va celebrar al juny del 1967 a Nova York.















Algunes de les presentacions més importants que s'han fet al CES han sigut:


Video Cassete Recorder -1970







Fitxer:Pong.pngPong, Videojoc d'Atari - 1974










Fitxer:Small cdisk ubt.jpegCompact Disc - 1981














Nintendo Entertainment System - 1985







 Tetris - 1998










Fitxer:DVD.jpg

Digital Versatil Disc (DVD)